پایان نامه طراحی بستهبندی برای بهبود ماندگاری مغز گردوی تازه |
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده…………………………………………………………………………………………………………………………1
فصل اول-کلیات………………………………………………………………………………………………………..2
1-1- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………….3
1-2-خصوصیات میوه گردو……………………………………………………………………………………………….4
1-2-1-گیاه شناسی گردو………………………………………………………………………………………………….6
1-2-2-جایگاه محصول گردو در جهان………………………………………………………………………………..7
1-2-3-صادرات گردو………………………………………………………………………………………………………9
1-2-4-واردات گردو……………………………………………………………………………………………………….10
1-2-5-جایگاه محصول گردو در ایران………………………………………………………………………………..10
1-2-6-مغز دانه گردو وکاربردهای آن…………………………………………………………………………………10
1-2-6-1- ترکیبات مهم مغز دانه گردو………………………………………………………………………………..10
1-2-6-2- مصارف غذایی مغز دانه گردو……………………………………………………………………………..14
1-2-6-3- مصارف دارویی مغز دانه گردو……………………………………………………………………………15
1-2-7-عملیات برداشت ، فرآوری و بسته بندی گردو…………………………………………………………….16
1-2-7-1-برداشت……………………………………………………………………………………………………………16
1-2-7-2-فرآوری……………………………………………………………………………………………………………19
1-2-7-3-انبارداری………………………………………………………………………………………………………….23
1-2-8-استانداردهای گردو………………………………………………………………………………………………..28
1-3-بسته بندی مواد غذایی…………………………………………………………………………………………………34
1-3-1-انواع بسته بندی………………………………………………………………………………………………………35
1-3-2-مواد اولیه در بسته بندی……………………………………………………………………………………………36
1-3-2-1- قوطیهای فلزی…………………………………………………………………………………………………..36
1-3-2-2- ظروف شیشه ای………………………………………………………………………………………………..36
1-3-2-3- بسته های قابل انعطاف……………………………………………………………………………………….37
1-3-2-4- پوششهای پلاستیکی………………………………………………………………………………………….37
1-3-2-4-1- ساختمان شیمیایی پلاستیکها……………………………………………………………………………37
1-3-2-4-2-طبقه بندی پلاستیکها………………………………………………………………………………………38
1-3-2-4-3-انواع فیلمهای متداول در بسته بندی مواد غذایی…………………………………………………..38
1-3-3-فرآیندهای بسته بندی مورد استفاده در مغز های خوراکی……………………………………………..42
1-3-3-1-بسته بندی وکیوم……………………………………………………………………………………………….42
1-3-3-2-بسته بندی شرینک(چروک پذیر)…………………………………………………………………………42
1-3-3-3-پوشش های استرچ…………………………………………………………………………………………….42
1-3-3-4-بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده…………………………………………………………………………..43
1-3-3-4-1-تاریخچه استفاده از MAP………………………………………………………………………………..44
1-3-3-4-2- مزایای استفاده از MAP………………………………………………………………………………….44
1-3-3-4-3- معایب استفاده از MAP………………………………………………………………………………….45
1-3-3-4-4- اهداف اصلی استفاده از MAP…………………………………………………………………………45
1-3-3-4-5-عملیات بسته بندی با MAP………………………………………………………………………………46
1-3-3-4-6- مواد مورد استفاده در بسته بندی MAP………………………………………………………………46
1-3-3-4-7- گازهای مورد استفاده در MAP……………………………………………………………………….47
1-3-3-4-8- افزودن گاز و ایجاد خلا در بسته بندی MAP……………………………………………………..50
1-3-3-4-9-دستگاه های بسته بندی MAP…………………………………………………………………………..50
1-3-3-4-10- تاثیر اتمسفر اصلاح شده بر ماندگاری مغز های خوراکی…………………………………….52
فصل دوم-مروری برتحقیقات پیشین………………………………………………………………………53
فصل سوم-مواد وروشها………………………………………………………………………………………….61
3-1- آماده سازی نمونه ها…………………………………………………………………………………………………62
3-1-1- مواد لازم…………………………………………………………………………………………………………….62
3-1-2- تجهیزات و دستگاه ها……………………………………………………………………………………………62
3-1-3- نحوه آماده سازی نمونه………………………………………………………………………………………….62
3-2- انجام آزمایشات……………………………………………………………………………………………………….63
3-2-1- وسایل و مواد لازم………………………………………………………………………………………………..63
3-2-2- تجهیزات ودستگاه ها…………………………………………………………………………………………….64
3-2-3- آزمون های انجام شده…………………………………………………………………………………………..64
3-2-3-1- اندازه گیری رطوبت………………………………………………………………………………………….64
3-2-3-2- اندازه گیری پراکسید…………………………………………………………………………………………64
3-2-3-3- درصد کاهش وزن……………………………………………………………………………………………66
3-2-3-4- اندازه گیری رنگ…………………………………………………………………………………………….66
3-2-3-5- آزمون شمارش کلی کپک ومخمر………………………………………………………………………67
3-2-3-6- ارزیابی حسی…………………………………………………………………………………………………..68
3-3- تجزیه و تحلیل آماری……………………………………………………………………………………………….69
فصل چهارم – بحث وبررسی…………………………………………………………………………………71
4-1- بهینه سازی فرآیند به روش سطح پاسخ…………………………………………………………………………72
4-1-1- تجزیه مدل برازش یافته برای اندیس پر اکسید……………………………………………………………73
4-1-1-1- بهینه سازی………………………………………………………………………………………………………77
4-1-2- تجزیه مدل برازش یافته برای درصد رطوبت………………………………………………………………77
4-1-2-1- بهینه سازی………………79
4-1-3- تجزیه مدل برازش یافته برای درصد کاهش وزن………………………………………………………..79
4-1-3-1- بهینه سازی………………………………………………………………………………………………………81
4-1-4- تجزیه مدل برازش یافته برای تغییرات رنگ……………………………………………………………….81
4-1-4-1- بهینه سازی………………………………………………………………………………………………………84
4-1-5- تجزیه مدل برازش یافته برای قابلیت پذیرش………………………………………………………………85
4-1-5-1- بهینه سازی………………………………………………………………………………………………………87
4-1-6- بهینه سازی نهایی………………………………………………………………………………………………….88
4-2- آزمون شمارش کلی کپک ومخمر………………………………………………………………………………88
فصل پنجم- نتیجه گیری و پیشنهادات………………………………………………………………..90
5-1- نتیجه گیری……………………………………………………………………………………91
5-2- پیشنهادات…………………………………………………………………………………………….92
منابع………………………………………………………………………………………………………93
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
[پنجشنبه 1399-01-14] [ 01:32:00 ق.ظ ]
|