پایان نامه شناسایی و ارزیابی مولفه های مدیریت زنجیره تامین سبز |
موسسه آموزش عالی خاتم
گروه مهندسی صنایع
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع
عنوان پایان نامه
شناسایی و ارزیابی مولفه های مدیریت زنجیره تامین سبز با رویکرد تصمیم گیری های چند معیاره فازی (مطالعه موردی: صنعت مواد غذایی)
استاد راهنما:
دکتر مجید رفیعی
چکیده
امروزه مدیریت زیست محیطی با تاکید بر حفاظت از محیط زیست به یکی از مهم ترین مسائل مشتریان، دولت ها، صنایع و رقبا تبدیل شده و فشارهای بین المللی و جهانی، سازمان ها را ملزم به تولید محصولات و خدمات سازگار با محیط زیست کرده است. این چالش منجر به ایجاد مفهوم جدیدی به نام مدیریت زنجیره سبز در حوزه کسب و کار شده که ترکیبی از تفکر محیطی و زنجیره تامین است. هدف این تحقیق شناسایی شاخص های اصلی مدیریت زنجیره تامین سبز و ارائه چارچوبی در این راستا به منظور پیاده سازی، سنجش و مقایسه میزان سبز بودن صنایع تولیدی علی الخصوص صنعت مواد غذایی می باشد. این تحقیق در سه فاز متفاوت صورت گرفته است؛ در فاز نخست مؤلفه های مدیریت زنجیره تامین سبز با مطالعه متون علمی و کسب نظر خبرگان استخراج شده (شامل هفت بعد: تامین کننده و خرید سبز، طراحی و بسته بندی سبز، تولید سبز، توزیع و بازاریابی سبز، لجستیک معکوس، مدیریت زیست محیطی و آموزش و پژوهش و 29 شاخص) و مبنای تهیه پرسشنامه قرار گرفته است. در فاز بعدی مؤلفه های استخراج شده به روش تحلیل سلسله مراتبی فازی و کسب نظر خبرگان صنعت مواد غذایی، اولویت بندی می شوند. و در نهایت با استفاده از روش تاپسیس فازی، سه شرکت صنعت مواد غذایی کاله، پاک و لینا نیک مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که شرکت های کاله، لینا نیک و پاک به ترتیب رتبه اول تا سوم را از نظر سبز بودن به دست آوردند. و در پایان سعی شده است راهکارها و تحلیلی از نتایج بدست آمده ارائه شود.
واژگان کلیدی: مدیریت زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین سبز، سیستم مدیریت زیست محیطی، تصمیم گیری های چند معیاره فازی
فهرست مطالب
1-2- بیان مسئله و اهمیت موضوع. 3
1-4- تاریخچه مدیریت زنجیره تامین سبز و مسائل زیست محیطی.. 5
1-9- جنبه های نوآورانه تحقیق.. 9
1-10- اصطلاحات و واژگان کلیدی.. 9
2-1- تاریخچه مدیریت زنجیره تامین.. 12
2-2- ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ زﻧﺠﯿﺮه ﺗﺎﻣﯿﻦ و مفاهیم آن.. 13
2-3- اهداف مدیریت زنجیره تامین.. 15
2-4- فرایندهای مدیریت زنجیره تامین.. 16
2-6-1- اثر متقابل مدیریت زنجیره تامین و پایداری.. 21
2-6-3- مدیریت زنجیره تامین پایدار 23
2-7- مسئولیت اجتماعی سازمان.. 24
2-7-1- تعریف مسئولیت اجتماعی.. 25
2-8- سیر تکاملی مدیریت محیط زیست… 26
2-8-1- معرفی استاندارد ایزو 14000. 28
2-8-2- سیستم مدیریت زیست محیطی.. 29
2-8-3- استاندارد ارزیابی عملکرد زیست محیطی.. 30
2-8-4- استاندارد های برچسب گذاری زیست محیطی.. 30
2-8-5- جنبه های زیست محیطی در استاندارد محصول.. 30
2-9- مدیریت زنجیره تامین سبز. 30
2-9-1- مفاهیم و تعاریف مدیریت زنجیره تامین سبز. 31
2-9-2- توسعه مدیریت زنجیره تامین سبز. 33
2-9-4- تاثیرات مدیریت زنجیره تامین سبز بر استراتژی های صنعت… 38
2-9-6- مزایای پیاده سازی سیستم مدیریت زنجیره تامین سبز. 41
2-9-7- موانع پیش رو جهت دستیابی به مدیریت زنجیره تامین سبز. 44
2-10- مؤلفه های مدیریت زنجیره تامین سبز. 46
2-10-1-1- سیستم مدیریت زیست محیطی تامین کنندگان.. 47
2-10-2- طراحی و بسته بندی سبز. 50
2-10-5-1- دلایل استفاده از لجستیک معکوس…. 57
2-10-7- مدیریت زیست محیطی.. 59
2-12-2- آلودگی آب در اثر صنایع غذایی.. 68
2-12-3- بسته بندی مواد غذایی.. 69
2-13- معرفی شرکت های مورد مطالعه. 70
2-13-1-3- سیستم مدیریت زیست محیطی.. 73
2-13-2-4- خط و مشی کیفیت و سیستم مدیریت زیست محیطی.. 75
2-14- تصمیم گیری های چند معیاره (MCDM) 78
2-14-1- ارزیابی و بررسی مدل های MADM… 80
2-14-2- تصمیم گیری های چند معیاره فازی (FMCDM) 81
2-15- مروری بر مفاهیم و تعاریف تئوری فازی: 82
3-4- روش گردآوری داده ها و اطلاعات… 96
3-4-1- شناسایی مؤلفه های مدیریت زنجیره تامین سبز. 97
3-7- تحلیل سلسله مراتبی بوکلی.. 101
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل.. 113
4-1- متغیرهای جمعیت شناختی.. 114
4-2- محاسبات فرآیند غربالگری شاخص های پژوهش…. 115
4-3- تجزیه و تحلیل پرسشنامه ب… 119
4-4- تجزیه و تحلیل پرسشنامه ج.. 134
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات… 144
5-1- مقدمه و نتایج شناسایی و غربالگری مؤلفه ها 145
5-2- نتایج حاصل از پرسشنامه ب به روش تحلیل سلسله مراتبی فاز بوکلی.. 148
5-3- نتایج حاصل از پرسشنامه ج به روش تاپسیس فازی چانگ… 150
5-4- بحث و پیشنهادات کاربردی.. 151
5-5- پیشنهادات برای تحقیقات آتی.. 156
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.
[پنجشنبه 1399-01-14] [ 01:34:00 ق.ظ ]
|