پایان نامه تهیه کرم حاوی عصاره حلزون و روغن شترمرغ و بررسی خصوصیات فیزیک وشیمیایی آن |
فهرست مطالب
عنوان صفحه
خلاصه فارسی…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 1
مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2
فصل اول: کلیات
1-1. ضرورت اهمیت موضوع……………………………………………………………………………………………………………………… 4
1-2. بیان مسئله………………………………………………………………………………………………………………………………………… 4
1-3. اهداف………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 5
فصل دوم: مروری بر متون گذشته
2-1. کلیاتی در مورد پوست……………………………………………………………………………………………………………………….. 7
2-1-1. ساختمان تشریحی پوست…………………………………………………………………………………………………………….. 7
2-1-1-1. اپیدرم ((Epidermis………………………………………………………………………………………………………………… 8
2-1-1-2. درم (Dermis)……………………………………………………………………………………………………………………….. 11
2-1-1-3. هیپودرم (Hypodermis)……………………………………………………………………………………………………… 12
2-1-2. اعمال و وظایف پوست……………………………………………………………………………………………………………….. 12
2-1-3. انواع پوست…………………………………………………………………………………………………………………………………. 12
2-1-4. خاصیت جذبی پوست……………………………………………………………………………………………………………….. 12
2-1-5. بهداشت پوست…………………………………………………………………………………………………………………………… 13
2-1-6. نفوذ فرآوردههای آرایشی به پوست…………………………………………………………………………………………… 14
2-1-6-1. عوامل در دو دسته عمده قابل بررسی هستند……………………………………………………………………. 14
2-1-7. مزایا و معایب دارو درمانی از راه پوست……………………………………………………………………………………. 16
2-2. امولسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 17
2-2-1. اصول مولکولی امولسیون…………………………………………………………………………………………………………… 17
2-3. کرمها……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 18
2-3-1. مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 18
2-3-2. امولسیفایر……………………………………………………………………………………………………………………………………. 18
2-3-3. رئولوژی کرمها……………………………………………………………………………………………………………………………. 19
2-3-4. مزایای کرمها بر سایر اشکال داروئی موضعی…………………………………………………………………………… 20
2-3-5. انواع کرمهای پوستی…………………………………………………………………………………………………………………. 20
2-3-5-1. انواع کرمها از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی…………………………………………………………………… 21
2-3-5-2. انواع کرمها از نظر ویژگیهای فردی فرمولاسیون………………………………………………………………. 21
2-3-5-3. کرمهای مرطوب کننده و پایه……………………………………………………………………………………………… 21
2-3-5-4. کرمهای محافظت دست و بدن hand and body protective………………………………………… 21
2-3-5-5. کرمهای محو شونده vanishing creams……………………………………………………………………………. 22
2-3-5-6. کرمهای عمومی all- purposal cream……………………………………………………………………………….. 22
2-3-5-7. کلد کرمها و کرمهای پاک کننده………………………………………………………………………………………… 22
2-4. دلایل عدم موفقیت در فرمولاسیون کرمها…………………………………………………………………………………… 22
2-5. پرورش شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………….. 23
2-5-1. شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 23
2-5-2. انواع شترمرغ………………………………………………………………………………………………………………………………. 24
2-5-3. تاریخچه کاربرد روغن شترمرغ………………………………………………………………………………………………….. 24
2-6. لیپیدها……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 28
2-6-1. ترکیب اصلی لیپیدهای خوراکی………………………………………………………………………………………………. 30
2-6-2. اهمیت تغذیهای چربیها و روغنهای خوراکی………………………………………………………………………… 33
2-6-3. اعمال غیر تغذیهای چربیها و روغنها…………………………………………………………………………………….. 35
2-6-4. اسیدهای چرب…………………………………………………………………………………………………………………………… 36
2-6-4-1. خصوصیات فیزیکی اسیدهای چرب……………………………………………………………………………………. 43
2-6-4-2. خصوصیات شیمیایی اسیدهای چرب………………………………………………………………………………….. 43
2-7. اسیدهای چرب ضروری- امگا………………………………………………………………………………………………………… 44
2-7-1. اسیدهای چرب ضروری (Essential Fatty Acids)………………………………………………………………… 45
2-7-2. امگا-3 (اسید لینولنیک)…………………………………………………………………………………………………………… 46
2-7-3. امگا- 6 (اسید لینولئیک)………………………………………………………………………………………………………….. 47
2-7-4. امگا- 9 (اسید اولئیک)……………………………………………………………………………………………………………… 48
2-8. منشاء نرمتنان………………………………………………………………………………………………………………………………….. 48
2-8-1. حلزون…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 49
2-8-2. انواع حلزون………………………………………………………………………………………………………………………………… 50
2-8-3. تاریخچه کاربرد ترشح حلزون……………………………………………………………………………………………………. 52
2-9. ویتامینها…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 54
2-10. پروتئینها……………………………………………………………………………………………………………………………………… 60
2-11. اسیدهای آمینه…………………………………………………………………………………………………………………………….. 62
فصل سوم: مواد و روشها
3-1. نوع مطالعه و مکان انجام آزمایشات……………………………………………………………………………………………….. 65
3-1-1. محدودیتها و مشکلات موجود طی این مطالعه……………………………………………………………………… 65
3-2. مواد و وسایل (روغن شترمرغ)……………………………………………………………………………………………………….. 65
3-2-1. چربی شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………. 65
3-2-2. دستگاههای مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………….. 66
3-2-3. حلال و معرفهای بکار رفته در مرحله متیله کردن چربی……………………………………………………. 66
3-3. روش کار جهت استخراج چربی…………………………………………………………………………………………………….. 67
3-3-1. تهیه چربی مناسب…………………………………………………………………………………………………………………….. 67
3-3-2. استخراج چربی از بافت……………………………………………………………………………………………………………… 67
3-3-3. متیلاسیون چربی برای تزریق به دستگاه GC/ MASS…………………………………………………………. 67
3-3-4. تزریق چربی متیله شده به دستگاه GC/MASS……………………………………………………………………. 68
3-4. مواد و وسایل (ترشح حلزون)…………………………………………………………………………………………………………. 68
3-4-1. ترشح حلزون………………………………………………………………………………………………………………………………. 68
3-4-2. دستگاههای مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………….. 69
3-4-3. حلالهای بکار رفته در مرحله استخراج ویتامین A……………………………………………………………….. 69
3-5. روش استخراج ویتامین A……………………………………………………………………………………………………………… 70
3-6. روش کار جهت تهیه پایه نیمه جامد …………………………………………………………………………………………… 71
3-6-1. برای ساخت پایه نیمه جامد با روغن شترمرغ طبق روش ذیل اقدام گردید………………………… 72
3-6-2. برای ساخت پایه نیمه جامد با ترشح حلزون طبق روش ذیل اقدام گردید………………………….. 73
3-7. بررسیهای فیزیکی و شیمیایی……………………………………………………………………………………………………… 74
3-7-1. بررسی یکنواختی……………………………………………………………………………………………………………………….. 74
3-7-2. آزمایش سیکل حرارتی……………………………………………………………………………………………………………… 75
3-7-3. آزمایش تغییرات دما………………………………………………………………………………………………………………….. 75
3-7-4. آزمایش سرد و گرم شدن………………………………………………………………………………………………………….. 75
3-7-5. تعیین pHفرآورده…………………………………………………………………………………………………………………….. 75
3-7-6. کنترل میکروبی نمونهها…………………………………………………………………………………………………………….. 75
…
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
[پنجشنبه 1399-01-14] [ 12:03:00 ق.ظ ]
|